Tratamente vasculare

Blog Single

TRATAMENTELE VASCULARE CU LASER NdYag CU LUNGIMEA DE UNDA 1064 nm sunt folosite pentru corectia sau eliminarea vaselor sanguine dilatate sau "sparte".

De ce apar?

Dilatatiile vasculare apar datorita pierderii elasticitatii peretelui vascular sub actiunea mai multor factori. Acestia sunt: ortostatismul prelungit (la persoanele care stau mult in picioare), expunerea prelungita a zonei la surse de caldura (sauna, bai fierbinti, impachetari calde), factori genetici(existenta in familie, pe linie directa, a unor persoane cu tulburari vasculare. periferice).

Ce afectiuni pot fi tratate?

Se pot trata vase sanguine cu diametrul de la 0,5 mm pana la 2,5-3 mm de orice culoare. Tratamentul se adreseaza venelor sau venectaziilor superficiale de pe membrele inferioare sau hemangioamelor plane sau tuberoase (cireasa). O alta patologie tratabila astfel este cuperoza si eritemele ( roseata) difuze ale fetei.

Cum functioneaza tratamentul?

Prin fotocoagulare selectiva adica coagulare sangelui in vas sub actiunea fascicolului LASER. Concomitent se distruge peretele intern si vasul devine nefunctional. Vasele de sange subtiri dispar instantaneu iar cele mai groase se elimina complet in 6-8 saptamani.

Ce riscuri exista?

Dupa tratament zona este rosie pana a doua zi si pot aparea cateva echimoze (vanatai). Este recomandat ca tratamentul sa fie efectuat de personal medical calificat si experimentat.

Perioada de recuperare?

Pacientul nu necesita perioada de recuperare, isi poate continua activitatea obisnuita imediat dupa tratament. Totusi se recomanda evitarea expunerii la soare sau solar a zonei tratate pana la disparitia totala a urmelor reziduale.

Rezultatele tratamentului

In unele cazuri vasele tratate dispar dupa p rima sedinta alteori este necesara un al doilea tratament pentru corectia zonei.

Este tratamentul dureros?

Tratamentul este foarte usor tolerat de pacienti, nu este necesar nici un fel de anestezie.

Ingrijire post-tratament?

Evitatea expunerii la soare a zonei tratate sau aplicarea de crema cu factor mare de protectie solara si administrarea unei terapii generale cu medicamente venotonice pentru prevenirea recidivelor la cazurile care necesita.