Marirea sanilor cu proteze de silicon

Ce fel de proteze mamare folositi?

Implanturile mamare sunt cu gel siliconic coeziv, cu invelis texturat. Acestea pot fi rotunde sau anatomice.

Pot sa imi aleg marimea implantului?

Dupa masuratorile facute in urma consultatiei, in functie de circumferinta toracelui, aspectul toracelui si sanului se poate stabili un minim si un maxim de volum, precum si forma optima a implantului astfel incat aspectul final, simulat cu sizer–e de diverse marimi care se pun in sutien, sa fie in armonie cu restul corpului.

Ce tip de anestezie mi se va administra?

Anestezia este generala, cu intubatie oro-traheala.

Voi avea cicatrici?

Da, cicatricile sunt in santul inframamar, dar datorita pozitiei lor si tipului de sutura in timp se vor estompa.

Cind se scot firele de sutura?

Sutura se face cu fir intradermic resorbabil peste care se aplica benzi adezive sterile. Dupa 14 zile postoperator se scot doar benzile.

Cind imi pot relua activitatea la serviciu?

In functie de tipul de activitate desfasurata, atunci cand dispar durerile se poate relua moderat activitatea, iar eforturile pot fi potentate treptat.

Cind pot face sport?

De regula se pot face activitati sportive ce nu implica musculatura pectorala dupa aproximativ 4-8 saptamani.

Sensibilitatea mameloanelor revine imediat dupa operatie?

Sensibilitatea mameloanelor se poate pierde sau se poate exacerba tranzitoriu simetric sau unilateral. Aceasta isi poate reveni dupa 2-4 saptamani.

Daca sanii sunt cazuti se pot ridica prin implant mamar?

Depinde de gradul de ptoza. Daca surplusul de piele nu este atat de mare, da se poate face operatia de marire de sani care poate rezolva si ridicarea sanului in acelasi timp prin umplerea surpusului de piele. Dar daca sanii sunt foarte cazuti, atunci este necesara pe langa operatia de implant care da consistenta sanului si cea de mamopexie prin care se decupeaza excesul de piele si se repozitioneaza mamelonul si glanda mamara.

Daca sanii sunt asimetrici se pot simetriza prin implant mamar?

In urma simularii cu sizere asimetrice se poate stabili volumul fiecarui implant mamar, astfel incat implantele de marimi diferite puse la cei doi sani sa dea un aspect aproximativ simetric al sanilor.

Cand se va vedea rezultatul final postoperator?

Imediat postoperator sanii vor fi edematiati, muschiul pectoral contractat si pielea poate avea un aspect lucios datorita expansiunii bruste. Dupa aproximativ 6 saptamani sani isi pot recapata un aspect natural.