Liftingul facial

Care este varsta ideala pentru lifting?

Varsta ideala este extrem de variabila de la o persoana la alta. In functie de profesia exercitata sau de alti factori, liftingul poate fi justificat si la varsta de 35 de ani, sau la fel de bine si la varste de peste 70 de ani, deci intre limitele varstei ideale se situeaza un interval de patruzeci de ani.
Rezultatele vor fi mult mai spectaculoase cand operatia se efectueaza mai tarziu, dar gratie chirurgiei estetice este corect sa se pastreze un aspect tanar mai mult timp, dacat sa se astepte instalarea semnelor produse de varsta.

Liftingul schimba fizionomia?

NU. Liftingul nu modifica forma gurii, nu afecteaza conturul mandibulei, nici al urechilor si nici al ochilor, deoarece liftingul nu urmareste tractiunea pielii, ci pe cea a muschilor faciali din profunzime.

Cat timp dureaza rezultatul unui lifting?

Nu se poate garanta o anumita perioada de timp, deoarece beneficiul operatiei nu depinde numai de operatia in sine, ci si de alti factori care produc imbatranirea (ereditatea, modul si igiena de viata, alte afectiuni etc). Procesul de imbatranire care continua poate fi intarziat prin corectii aplicate pe diferite zone folosind chiar aceleasi cicatrici. In afara unei cresteri in greutate sau a unei slabiri importante, rezultatul obtinut este stabil pe parcursul multor ani.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa lifting?

Beneficiul operatiei este obtinut la 21-30 de zile dupa operatie. Primele fire de sutura se scot dupa prima saptamana, iar restul dupa cea de-a doua cand vor disparea si echimozele si edemul.
Reluarea activitatii curente este foarte variabila, din ziua 5-8 dupa operatie.

Cand ma pot machia?

Machiajul se poate face imediat dupa scoaterea firelor de sutura, dar decolorarea sau vopsirea parului nu inainte de 21 de zile. Automasajul cicatricilor este recomandat dimineata si seara, timp de 1-2 luni.