Lipoaspiratia (liposuctia sau liposculptura)

Se poate face tratamentul celulitei prin lipoaspiratie?

Prin lipoaspiratie se poate scadea in volum o anumita regiune anatomica prin aspirarea grasimii din hipoderm, lasand un strat de minim 1-2 cm de grasime sub piele pentru mentinerea substratului nutritiv al acesteia.

Cand se poate relua activitatea?

Interventia de lipoaspiratie necesita de regula 1 zi de internare, dupa care se recomanda mersul pe jos chiar de-a doua zi, sporturile dupa 15 zile, reluarea activitatii curente din ziua a 3-a sau a 4-a.

In ce constau ingrijirile postoperatorii?

Cicatricile postoperatorii fiind foarte mici, sub 5 mm, nu pun o problema asupra ingijirii lor. Firele de sutura se scot dupa 5 -7 zile. Dupa prima saptamana se recomanda automasajul, cu scop de a facilita disparitia edemului postoperator si netezirea noului contur al pielii. De asemenea trebuie purtati pantaloni sau corset elastic care sa mentina pielea intinsa pe substratul ei, fara a lasa-o sa faca falduri sau cute prin purtarea unei imbracaminti prea stramte sau curele care sa lase urme pe piele.

Rezultatul operatiei este stabil in timp?

Dupa aproximativ 30-60 de zile cand dispare edemul se poate vedea beneficiul operatiei, dar este absolut necesar sa nu existe o crestere importanta in lunile sau anii ce urmeaza interventiei. In cazul cresterii in greutate este necesara urmarea unei dietoterapii recomandata de un nutritionist.

Ce se poate face in cazul aparitiei unei denivelari?

Daca o depresiune cutanata a fost accentuata se poate incerca umplerea acesteia prin injectarea locala, in depresiune, a grasimii fluide prelevate prin lipoaspiratie.